Zakat

Sukacita dimaklumkan Kelas Bimbingan Rehal kini adalah Penolong Amil Lembaga Zakat Selangor (LZS) yang sah bagi mengutip zakat di Selangor dan mengagihkannya semula.

Sebagai Penolong Amil yg baru dilantik, Kelas Bimbingan Rehal kini dalam usaha mencari syarikat atau individu yg belum lagi membuat potongan zakat diri/pekerja mereka dengan LZS. Pihak syarikat boleh membayarkan Zakat secara potongan gaji bulanan buat pekerja mereka melalui kami. Individu pula boleh menunaikan kewajiban berzakat yg merupakan rukun Islam kita yang ke-4 melalui kami.

Semua jenis zakat boleh dibayar melalui Kelas Bimbingan Rehal dengan separuh daripadanya akan diagihkan semula untuk pengurusan dan pembangunan sekolah dan sebahagian lagi diserahkan kpd LZS. Bukti pembayaran yg dikeluarkan adalah 100% Resit LZS yg sah digunakan utk tujuan rebet cukai LHDN dan SSM.

Pembayaran Zakat melalui Sek Ren Huffaz selain dapat menyempurnakan tuntutan berzakat yg wajib ke atas diri sendiri. Tuan puan juga dapat membantu pembangunan sekolah secara khususnya dan pembangunan umat Islam secara keseluruhannya.

Klik di sini untuk penyertaan online

atau hubungi:
http://www.wasap.my/60163302019/Zakat

BANTING

Comments are closed.